Casa Arnalló
Turisme Rural a la Vall de Boí

Sabíeu que des de la Vall de Boí podeu visitar l’únic Parc Nacional de Catalunya? El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és limítrof amb la nostra contrada, així que, si ens visiteu, us recomanem que us reserveu un dia per fer-hi una bona excursió.

L’accés de vehicles privats està restringit per preservar l’entorn, així que per arribar fins Aigüestortes haureu d’agafar un servei de taxis que surt de Boí. Us durà fins l’entrada del Parc i des d’allà podreu començar a caminar.

Hi ha excursions per tots els gustos i nivells de dificultat. Si només voleu passejar i no us voleu cansar, al planell d’Aigüestortes hi trobareu un circuit circular de passarel·les que us permetran endinsar-vos en el bosc i caminar entre (ho endevinareu prou) aigües tortes i rierols.

Si voleu fer una excursió de dificultat baixa però que us faci sentir bé amb vosaltres mateixos, allò que quan torneu a l’apartament digueu ‘avui podem sopar bé’, aleshores us recomanem que camineu fins l’estany Llong.

Són cinc kilòmetres de caminada amb un desnivell positiu de 200 metres, i és perfectament compatible per sortides amb nens petits. Potser es queixaran a l’últim kilòmetre, perquè és quan fa més pujada, però les vistes que tindreu a l’estany bé valen l’esforç.

Arribant a l’estany Llong

Si voleu veure l’estany de Sant Maurici, però, haureu de caminar una miqueta més i pujar el Portarró d’Espot, que és el pas entre valls que dóna a l’altra cara del parc. És una excursió de tot el dia. El camí és clar, net i segur en tot moment, i es pot fer amb nens si estan acostumats a caminar.

Per arribar al Portarró, caminareu des del punt on us deixi el taxi fins l’estany Llong (cinc kilòmetres remuntant dos-cents metres) i després remuntareu quatre-cents metres en tant sols dos kilòmetres i mig.

En aquest cas, us recomanem que arribeu ben d’hora al parc, que feu l’esmorzar a l’estany Llong i que després pugeu al Portarró per dinar amb vistes a l’Estany de Sant Maurici. És una excursió de tot el dia.

Portarró d’Espot, vista cap a Aigüestortes

Portarró d’Espot, vista cap a l’estany de Sant Maurici

Ara bé: també podeu creuar tot el parc i arribar a l’estany de Sant Maurici. En aquest cas, quan arribeu al Portarró només heu de seguir el camí i baixar a l’altra vall. Arribareu finalment a l’estany i a l’entrada d’Espot, on hi ha un servei de taxis que us podrà dur al poble.

Creuar tot el parc són uns catorze kilòmetres d’excursió, que més o menys és la mateixa distància que anar i tornar des del Portarró. Però heu de tenir present que en aquest cas sortireu del Parc pel Pallars, així que ja no estareu a la Vall de Boí.

D’Espot surt un servei d’autocars que arriba fins a El Pont de Suert fent la volta per la Val d’Aran. Si voleu fer aquesta excursió, us recomanem que cerqueu els horaris i que ens aviseu arribat el moment perquè us ajudem a tornar a Casa Arnalló quan arribeu a Pont.

Estany de Sant Maurici des de l’entrada d’Espot

Hi ha un parc per tots, però el més important és cuidar-lo i tractar-lo amb respecte per preservar-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *